Hlavní obsah

Železničáře na nádraží v Plzni přejel vlak, na místě zemřel

Právo, zaš
Plzeň
Aktualizováno

Na plzeňském hlavním nádraží došlo ve čtvrtek ráno k tragédii. Vlak přímo u nástupiště přejel zhruba padesátiletého muže. Ten na místě zemřel. Drážní inspekce Právu potvrdila, že se jedná o zaměstnance Českých drah. Zatím vše nasvědčuje tomu, že šlo o nešťastnou náhodu.

Vlak na hlavním nádraží v Plzni usmrtil člověka (video je bez zvuku)Video: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Muž utrpěl zranění neslučitelná se životem. Lékař konstatoval smrt,“ sdělil Právu mluvčí krajských záchranářů Martin Brejcha.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Tragická nehoda na hlavním plzeňském nádraží.

K nehodě došlo před osmou hodinou ranní. Podle generálního inspektora Drážní inspekce Jana Kučery se jednalo o rychlík, který mířil z Prahy do Železné Rudy.

„Cestující při pokusu o nástup do vlaku upadl mezi hranu nástupiště a vlak. Vlak cestujícího usmrtil,“ sdělil Právu Kučera. Později upřesnil, že se jednalo o vlakvedoucího, který tou dobou zřejmě nebyl ve službě. Zda muž nastupoval do jedoucího, nebo stojícího vlaku, zatím není jasné. Vyšetřovatelé teď budou vyhodnocovat kamerové záznamy.

Případ nyní vyšetřuje policie. „V současné chvíli šetříme všechny okolnosti,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová. Bližší okolnosti případu zatím nejsou známy.

České dráhy kvůli neštěstí omezily provoz na nádraží a přerušily dopravu na trase mezi hlavním nádražím a Valchou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám