Hlavní obsah

Muž nabídl mladé ženě v Praze doprovod, u bytu se ji pokusil znásilnit

Novinky, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie hledá asi 50letého muže podezřelého, že se v polovině května v Praze pokusil znásilnit 26letou ženu. Muž se původně ženě nabídl jako doprovod noční Prahou, u jejího bytu se však začal chovat násilně. Policisté ve čtvrtek zveřejnili kamerové záběry, na kterých je žena s podezřelým mužem, a požádali veřejnost o pomoc při pátrání po něm.

Násilník doprovodil ženu k domu, kde ji měl napadnoutVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se měl podle policie odehrát 18. května přibližně ve čtvrt na dvě.

Když se žena vracela do svého bytu nedaleko Francouzské ulice na pražských Vinohradech, po cestě se zastavila ve večerce ve Francouzské ulici. Policisté později zjistili, že podezřelý násilník si ženu předem vyhlédl a několik minut na ni před obchodem čekal.

„Když z obchodu odcházela, oslovil ji pro ni neznámý muž, který jí nabídl, že ji doprovodí k jejímu bydlišti, aby nepřišla k jakékoli úhoně, aby jí někdo neublížil,“ uvedl k události policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Podezřelý muž měl ženě nabídnout, že ji doprovodí domů.

Žena měla nabídku s vděčností přijmout, jelikož dle všeho na ni muž působil seriózně.

„Vše se ale změnilo ve chvíli, kdy dívka odemkla vchodové dveře do domu. Ze seriózního padesátníka se najednou stal sexuchtivý násilník, který se snažil dostat se dívce do kalhotek, což se mu i částečně podařilo,“ uvedl Hulan.

Muž údajně ženu natlačil za vchodové dveře domu a pokusil se ji povalit na zem. Ženě se nakonec povedlo vymanit se z jeho sevření a následně utekla ke svému bytu. Přišla přitom o svou kabelku i s osobními věcmi. Podle vyšetřovatelů muž o chvíli později použil kreditní kartu, kterou v kabelce našel, k drobnějším nákupům.

Policisté se nyní s pátráním obracejí na veřejnost. Informace o podezřelém mohou lidé oznámit prostřednictvím linky 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám