Hlavní obsah

Podezřelý z vraždy spáchal několik bankovních loupeží, ukázala analýza DNA

– Trutnov

Třiačtyřicetiletý muž obviněný z vraždy 29leté ženy ve Dvoře Králové nad Labem na Trutnovsku spáchal podle policie nejméně pět loupeží v bankách. Ukázala to analýza DNA. Muži hrozí až 18 let vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Při vyhodnocování policejních databází jsme zjistili shodu mezi DNA profilem obviněného muže a stopou, kterou pražští kolegové před lety zajistili při ohledání místa činu loupeže. Od tohoto momentu jsme ve spolupráci s nimi začali prověřovat další trestnou činnost obviněného muže," řekl mluvčí policie Jan Čížkovský.

Kriminalisté zjistili, že v letech 2007 až 2014 spáchal v bankách v Praze, Brně a v Týništi nad Orlicí na Rychnovsku pět loupeží. Pokaždé byl ozbrojen střelnou zbraní.

„Pouze v jednom případě se mu ale podařilo získat peníze, a to téměř 400 000 korun," řekl Čížkovský. V dalších případech byl neúspěšný. „V jednom případě si vybral bezhotovostní pobočku, v dalším přišel po otevírací době a u posledních dvou neuspěl díky aktivnímu odporu pracovníků banky,” řekl Čížkovský.

Obviněný se přiznal. Policistům řekl, že potřeboval peníze na vyrovnání dluhů a část utratil ve výherních automatech. „K motivu přiznání uvedl, že chce mít, i když ne čisté svědomí, tak ,vyřešený život'. Vyšetřování stále probíhá, a výčet trestné činnosti proto nemusí být konečný,” uvedl Čížkovský.

Muž byl kromě vraždy obviněn i ze zločinu loupeže. Mrtvolu ženy našli policisté loni v listopadu v jednom z bytů. Muže, se kterým žena sdílela domácnost, policisté zadrželi na útěku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám