Hlavní obsah

Řidič na skútru ujížděl policistům, chytli ho až v řepce

– Pardubice

Pardubičtí policisté museli pronásledovat řidiče skútru cestou necestou. Nakonec jej dopadli až v řepkovém poli. Ve středu o tom informovala policejní mluvčí Markéta Janovská.

Ujíždějící motorkář na PardubickuVideo: Policie ČR

 
Článek

Řidič motocyklu Piaggio X9 500 neuposlechl výzev k zastavení na ulici kapitána Bartoše v pardubických Polabinách. „Motocyklista ujížděl policistům ve směru k vlakovému nádraží, přes železný most, za kterým odbočil vpravo na stezku podél řeky Labe směrem na městkou část Svítkov,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská.

Stezka je na místě poměrně úzká, a tak policisté nemohli skútr předjet. V protisměru už ale jela další hlídka. Řidič motocyklu však neváhal a ze stezky odbočil na řepkové pole. Tam už však jízda nebyla tak snadná, takže ho policisté doběhli, zadrželi a spoutali.

„Na místě potom zjistili, že se jedná o 30letého muže, který má ještě na další tři týdny vystaven roční zákaz řízení,“ uvedla mluvčí. Následně u řidiče provedli dechovou zkoušku, která byla negativní. Testu na přítomnost omamných látek se však už odmítl podrobit.

Muž je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až dvouletý trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám