Hlavní obsah

Muže, který zabil dvě ženy a dítě, nebudou stíhat. Byl nepříčetný

Aktualizováno

Krajské státní zastupitelství v Hradci Králové ve čtvrtek zastavilo trestní stíhání muže, který byl obviněn z loňské vraždy dvou žen a dítěte v rodinném domě v Lázních Bělohrad v okrese Jičín. Důvodem je jeho nepříčetnost v době spáchání činu, řekla státní zástupkyně Lenka Faltusová. Muž by měl putovat do detence.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Policie přijíždí do léčebny v Kosmonosech (archivní foto)

Článek

„Trestní řízení bylo zastaveno pro nepříčetnost na základě znaleckého posudku z oboru psychiatrie a psychologie. Byl uznán nepříčetným z důvodu psychického onemocnění. Více k tomu nemohu říci,” řekla Faltusová.

Po propuštění z vazby by měl být muž umístěn v psychiatrickém zařízení a poté s největší pravděpodobností v detenčním zařízení v Brně. Faltusová uvedla, že už podala návrh ke Krajskému soudu v Hradci Králové. „Až soud nařídí detenci, bude do ní (muž) přemístěn,” poznamenala.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo činu v Lázních BělohradVideo: Ludmila Žlábková, Právo

Podle krajských kriminalistů byl případ trojnásobné vraždy z poloviny srpna nejhorším násilným zločinem loňského roku.

Muž podle dřívějších informací zabil svou přítelkyni, její matku a dvouleté dítě. Událost nahlásil syn starší ženy, který se vrátil z noční směny a doma našel mrtvou svou matku, 29letou sestru a její dvouleté dítě.

Foto: Novinky

Policie na místě nálezu těl v Prostřední Nové Vsi

Přivolaní policisté na místě zadrželi 29letého podezřelého, který byl otcem dítěte. Orientačním testem zjistili, že byl pod vlivem drog. Při výslechu muž poničil dvě cely, zabraly až utišující léky. Následně putoval do psychiatrické léčebny v Kosmonosech. Ještě v srpnu ho policie obvinila z trojnásobné vraždy.

Reklama

Výběr článků

Načítám