Hlavní obsah

U Olomouce se srazila tři auta včetně sanitky, zranil se i převážený pacient

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři auta, osobní, nákladní a dodávkové sanitní, se v úterý ráno srazila u olomoucké městské části Chomoutov. Zranění utrpěl řidič osobního auta a také jeden převážený pacient. Na místě zasahoval i vrtulník záchranné služby. Právo o tom informovala mluvčí policie Irena Urbánková.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Auta bourala u olomoucké městské části Chomoutov.

Článek

K nehodě došlo kolem 7:30. „Podle prvotních informací mělo osobní vozidlo, které jelo ve směru od Pňovic, dostat smyk a střetnout se s protijedoucím nákladním vozidlem, které převáželo makadam (drcené kamenivo - pozn. red.). Nákladní vozidlo po nárazu přejelo do protisměru, kde se střetlo s dodávkovým sanitním vozem Dopravní zdravotní služby,“ uvedla mluvčí.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Auta bourala u olomoucké městské části Chomoutov.

Při nehodě podle ní utrpěli zranění řidič osobního vozidla, kterého museli z auta vyprostit hasiči, a jeden z převážených pacientů.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Auta bourala u olomoucké městské části Chomoutov.

„Alkohol byl jak u řidiče nákladního vozidla, tak i řidiče dodávkového vozidla vyloučen orientačními dechovými zkouškami. U řidiče osobního vozidla nemohla být dechová zkouška vzhledem k jeho zraněním provedena. Byl nařízen odběr krve v nemocnici,“ konstatovala Urbánková.

Komunikace musela být na místě nehody dočasně uzavřena. „Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti, stejně jako to, co nehodě předcházelo a výše vzniklé škody, jsou v šetření,“ dodala Urbánková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám