Hlavní obsah

Zfetovaný mladík se zákazem řízení se projížděl v autě ukradeném jeho rodičům

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Z maření výkonu úředního rozhodnutí a z řízení pod vlivem návykové látky podezřívají policisté 23letého mladíka, kterého v neděli zastavili v Praze. Mladý muž, který vezl ještě svého kamaráda, měl zákaz řízení a byl také pod vlivem drog. Potenciálně mu hrozí i stíhání za krádež, jel totiž v autě rodičů, které policisté hledali jako kradené.

Mladíci jeli Prahou v autě, které bylo v databázi kradených autVideo: Novinky

 
Článek

Hlídka si všimla bílé Škody Fabie, kterou systém vyhodnotil jako kradenou, kolem desáté hodiny večer v Praze u Strahovského tunelu. Auto mělo být podle policie ukradeno v jedné středočeské obci během neděle.

Policisté následně vůz zastavili a zkontrolovali posádku. „V autě cestovaly dvě osoby. Řidič má platný zákaz řízení a navíc byl u něj pozitivní test na drogy, proto je nyní podezřelý z trestných činů – maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení pod vlivem návykové látky,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

„Oba kluky znám. Jeden z nich bohužel ukradl auto svým rodičům a s kamarádem si vyjel do Prahy," uvedla na místě kamarádka zadržených mladíků.

Policisté na místo poslali také psa, který v autě hledal drogy. Nic ale nenašel. Spolujezdce policie propustila, 23letého řidiče převzali policisté ze Středočeského kraje, kteří budou případ dále vyšetřovat.

Mluvčí policie z Prahy-západ Jana Dětská doplnila, že muž je podezřelý také z krádeže a porušování domovní svobody. Hrozí mu až tři roky ve vězení. „Zatím se nemohu vyjadřovat k tomu, kde to auto vzal. Muž dosud nebyl obviněn, a proto nemohu poskytnout další informace,“ konstatovala Dětská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám