Hlavní obsah

Moravskoslezští záchranáři zasahovali u pěti nehod, ke čtyřem povolali i vrtulník

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravskoslezský kraj

Pondělní odpoledne plné vážných dopravních nehod mají za sebou moravskoslezští záchranáři. Během několika hodin museli zasahovat na různých místech Moravy a Slezska hned u pěti vážných kolizí. Ke čtyřem z nich musel vzlétnout i záchranářský vrtulník.

Foto: ZZS MSK

Ilustrační foto.

Článek

„Nejprve před 14. hodinou narazil do osobního automobilu jedenáctiletý cyklista v Ostravě. S poraněním hlavy a hrudníku jej ošetřovala posádka rychlé lékařské pomoci, která následně dítě transportovala do ostravské fakultní nemocnice,“ sdělil mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. Dodal, že o hodinu později pak vyjížděli opavští záchranáři k nehodě u obce Otice na Opavsku.

„Automobil se tam převrátil na střechu. Pomoc potřebovali muži ve věku 23 a 47 let. První utrpěl středně těžké poranění hlavy, druhý poranění hlavy a zranění dolní končetiny. Mladší z mužů byl převezen do opavské Slezské nemocnice, starší pak byl letecky transportován na urgentní příjem ostravské fakultní nemocnice,“ doplnil Humpl.

Další zásah záchranářského vrtulníku byl pak potřeba i o půl páté odpoledne u nehody v Závišicích na Novojičínsku. Při nehodě osobního automobilu se zranilo sedmileté dítě a sedmatřicetiletý muž, oba pacienti byli při zásahu záchranářů při vědomí. Dítě transportoval do nemocnice v Ostravě vrtulník, muže odvezli do novojičínské nemocnice.

Další nehoda se stala pár minuté po 17. hodině ve Frýdlantu nad Ostravicí na Frýdecko-Místecku. Havaroval zde motocyklista. Po pádu ze stroje utrpěl těžká zranění. Také jeho přepravil vrtulník do Fakultní nemocnice Ostrava.

Ani tohle však nebyla poslední pondělní nehoda, ke které letěl vrtulník. Před 18. hodinou ještě zasahovali záchranáři u nehody cyklisty ve Frýdku-Místku. Muž středních let se srazil s osobním autem. Kvůli zraněné hlavě a páteře jej vrtulník také přepravil na traumatologické centrum ostravské fakultní nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám