Hlavní obsah

Na technoparty do Liberce dorazilo už sedm tisíc lidí, další přijíždějí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návštěvníků na technoparty Czarotek Free Party u Liberce je asi 7000 a další lidé přijíždějí. Převažují účastníci z Česka, zhruba 40 procent je cizinců. Přijíždějí vyznavači techna nejen z Německa nebo Polska, ale i z Nizozemska, Rakouska či Francie. Závažné delikty zatím policisté řešit nemuseli, přibývá ale stížností na hluk z okolí, policisté jich přijali více než 120, uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

K Liberci na technoparty se sjíždějí lidé nejen z Německa nebo Polska, ale i z Nizozemska, Rakouska či Francie.

Článek

„Stížnosti paradoxně nejsou z Krásné Studánky, ale máme stížnosti i z Bedřichova a z Jablonecka," řekla Suchánková. Na Facebooku si na hluk z technoparty stěžují i obyvatelé Chrastavy nebo Nového Města pod Smrkem. Vzhledem k tomu, že se akce odehrává na soukromém pozemku, není podle Suchánkové náprava jednoduchá. „Samozřejmě komunikujeme s vlastníkem pozemku, ale i s organizátory a snažíme se sjednat nápravu,“ dodala.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Na technoparty Czarotek Free Party nedaleko Liberce se sjelo podle odhadů policie přes 7000 lidí.

Policisté se zaměřují hlavně na kontroly aut a lidí, odhalili už několik řidičů pod vlivem drog či alkoholu.

Majitel pozemku s akcí podle policie souhlasí. Policisté v souvislosti s technoparty snížili rychlost na přilehlé silnici I/13 na 50 kilometrů v hodině. „K tomuto dočasnému opatření přistoupili kvůli bezpečnosti jak pěších, kteří se pohybují po komunikaci, tak i projíždějících vozidel," řekla Suchánková.

Technoparty je v oblasti mezi Libercem, Mníškem a Stráží nad Nisou nedaleko hlavní silnice 13 vedoucí do Frýdlantu. Policie podle Suchánkové řeší zejména dopravní obslužnost na této komunikace při najíždění účastníků na pronajaté pozemky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám