Hlavní obsah

Opilá žena demolovala kosmetický salón, pak mířila na policisty airsoftovou zbraní

Novinky, Jan Středa
Trutnov

Opilou ženu demolující kosmetický salón museli zadržet trutnovští policisté. Když ji chtěli zadržet, mířila na ně z balkónu airsoftovou zbraní. Obviněna byla hned z několika trestných činů, hrozí jí pět let vězení. Policie o případu, který se odehrál už minulý čtvrtek, informovala až ve středu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Do jednoho z trutnovských kosmetických salónů žena přišla minulý čtvrtek. Již v čekárně prý poškozovala vybavení a zranila v obličeji i majitelku salónu, která svůj majetek chtěla bránit. Žena prý také poškodila výlohu jiného domu v Trutnově.

Tam však její řádění neskončilo. „Žena nastoupila do auta a vydala se domů,“ sdělila mluvčí trutnovských policistů Šárka Pižlová. Po cestě měla způsobit dopravní nehodu, když svým vozidlem poškodila jiný, zaparkovaný automobil. Situaci podle Pižlové ještě zhoršila tím, že z místa nehody ujela.

Vypátrat 47letou ženu podezřelou z výtržnictví policistům netrvalo dlouho, dostihli ji však až u ní doma. K zadržení se sjelo hned několik vozů. „V místě svého bydliště na zakročující státní i městské policisty namířila z balkónu airsoftovou zbraň. Tu naštěstí hned odhodila na zem, zřejmě v uvědomění si možného důsledku svého chování,“ řekla Pižlová.

Policistu kousla

S policisty však nespolupracovala ani po odložení zbraně a chovala se k nim agresivně. Na žádnou z výzev nereagovala. „Vše vyvrcholilo tím, že muži zákona omezili agresivní ženu na svobodě,“ vysvětlila Pižlová. Při zatýkání však žena začala do policistů strkat a jednoho z nich kousla do ruky.

Kromě fyzického napadání policisty také častovala slovními urážkami, a dokonce jim i vyhrožovala zabitím. „Nutno podotknout, že žena byla pod vlivem alkoholu,“ dodala Pižlová. Jako důvod svého jednání prý později uvedla osobní problémy v životě.

Škody na majetku vyčíslili poškození na deset tisíc korun. Žena byla obviněna z trestných činů výtržnictví, ublížení na zdraví, poškození cizí věci, vyhrožovaní s cílem působit na úřední osobu a násilí proti úřední osobě. Nabouráním auta způsobila škodu ve výši 15 tisíc korun.

I přes množství obvinění je žena stíhána na svobodě. Pokud bude uznána vinnou, hrozí jí za uvedené trestné činy odnětí svobody až na pět let. Za dopravní přestupek jí pak hrozí zákaz řízení motorových vozidel a pokuta až 50 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám