Hlavní obsah

Řidič fordu vjel na Liberecku do protisměru, čtyři zranění

Liberec

Čtyři zraněné si vyžádala v sobotu nehoda čtyř aut na Liberecku. Škody na autech se předběžně odhadují na půl miliónu korun.

Foto: ZZS Středočeského kraje

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala kolem 13:30 na okraji obce na silnici, jež vede z Liberce na Českou Lípu a do Ústeckého kraje. "Řidič osobního vozidla Ford Focus jel ve směru od Děčína na Liberec, kdy z dosud nezjištěných příčin vjel do protisměru," řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Řidička protijedoucí fabie na to dokázala zareagovat a vozy se tak střetly bočně. „Takové štěstí však již neměla řidička vozidla Renault Scenic jedoucí za ní," uvedla Šrýtrová.

Auta se srazila čelně. Do zadní části renaultu poté ještě narazil za ním jedoucí Ford Max, jehož řidič nedokázal i přes brzdění včas zastavit. Dechová zkouška na alkohol byla u všech řidičů negativní.

Po nehodě potřebovali pomoc zdravotníků tři lidé z renaultu a spolujezdkyně z focusu. Tři zraněné převezla záchranná služba na traumacentrum do liberecké nemocnice.

„Jedna osoba utrpěla středně těžké poranění a byla transportována letecky. Dvě lehce zraněné osoby převezly pozemní posádky a jednu osobu jsme ošetřili na místě," uvedl mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám