Hlavní obsah

Matka se čtyřmi promile seděla v Praze mezi bezdomovci, její tříletá dcera žebrala

Praha

Namol opilá matka s malým dítětem pobouřila v úterý obyvatele pražských Butovic. Cizinka nebyla schopna pořádně mluvit, dechová zkouška ukázala čtyři promile alkoholu v dechu. Tříleté dítě, které zkoušelo žebrat o jídlo, si převzali sociální pracovníci.

BEZ KOMENTÁŘE: Opilá matka v PrazeVideo: MP Praha

 
Článek

Městskou policii přivolal ke stanici Hůrka prodejce zeleniny, který upozornil, že žena s malým dítětem sedí pomočená mezi odpadky.

„Jeden ze strážníků okamžitě vyrozuměl sociální pracovnici a věnoval se dítěti. Druhý člen hlídky se několikrát pokusil vyzvat ženu k předložení dokladů a podání vysvětlení. To se podařilo až na několikátý pokus,“ uvedla mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Čtyřicetiletá žena na svou obhajobu pouze uvedla: „Stalo se, no…“ Dechová zkouška se podle mluvčí povedla až napočtvrté. Přístroj ukázal čtyři promile.

„Oznamovatel hlídce sdělil, že žena s místními bezdomovci popíjela alkohol, a to tak dlouho, až nebyla schopna starat se o dceru. Ta se po celou dobu pohybovala kolem matky, dokonce se prý pokusila žebrat o jídlo,“ konstatovala Seifertová.

Jak strážníci následně zjistili, žena měla jít původně vyzvednout do školy svého devítiletého syna. Tam ovšem nedorazila. Obě děti následně odvezly sociální pracovnice, žena skončila v nemocnici.

Reklama

Výběr článků

Načítám