Hlavní obsah

GIBS stíhá dvě ženy z Celní správy, měly pomáhat muži zachránit padělky za milióny

Praha
Aktualizováno

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) obvinila příslušnici Celní správy, civilní zaměstnankyni a jednoho muže z úplatkářství a zneužití pravomoci. Podle detektivů měly ženy pomáhat muži, aby nepřišel o zabavené padělané zboží v hodnotě několika miliónů korun, uvedl v pátek mluvčí GIBS Ivo Mitáček.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pracovníci Celní správy zastavili před časem ve Středočeském kraji nákladní auto, které vezlo náklad velkého množství padělaného zboží v hodnotě desítek miliónů korun. S mužem bylo zahájeno řízení, které se následně zaměstnankyně snažily ovlivnit.

„Občanská zaměstnankyně Celní správy ČR a příslušnice Celní správy se snažily pro uvedeného muže za finanční úplatu ovlivnit probíhající řízení. Vyšetřovatel GIBS následně obě ženy a muže obvinil z trestných činů nepřímého úplatkářství a zneužití pravomoci úřední osoby,“ informoval mluvčí Mitáček.

Ženy jsou stíhány na svobodě, muž je ve výkonu trestu za jinou trestnou činnost. V případě prokázání viny jim hrozí tresty odnětí svobody až do deseti let.

Reklama

Výběr článků

Načítám