Hlavní obsah

Pod mužem v Teplicích se probořil led, při záchraně skončil ve vodě i policista

Novinky, Jan Středa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

K tonoucímu muži vyjížděli tepličtí policisté v noci ze soboty na neděli. Muž do vody spadl kvůli tenkému ledu, který se pod ním prolomil. Ze stejného důvodu však během zásahu skončil ve vodě i jeden z policistů. Jeho i muže se z vody nakonec podařilo vytáhnout, událost se obešla bez obětí na životech. Ve čtvrtek o tom informoval policejní mluvčí Daniel Vítek.

Foto: Policie ČR

Rybník, ve kterém se muž topil.

Článek

Devětadvacetiletý muž spadl do rybníka v Zámecké zahradě okolo půl druhé v noci. Na místo vyjely dvě hlídky. V okamžiku příjezdu policistů se již muž držel z posledních sil nad hladinou. Na břeh se nemohl dostat kvůli slabému ledu, který jej obklopoval. Ze stejného důvodu nemohli muže vytáhnout ani policisté.

Hlídka tedy začala chystat tažná lana, muž ale mezitím začal ztrácet vědomí a potápět se pod hladinu. Jeden z policistů se proto začal plazit po ledu až k tonoucímu a snažil se jeho hlavu držet nad vodou. V tom se ale i pod ním led prolomil a ve studené vodě tak skončil i on.

Foto: Policie ČR

Policisté, kteří muže zachránili

Mezitím ale jeho kolegové svázali tažná lana z aut a vlezli také do vody, aby se dostali blíž, a hodili policistovi ve vodě lano. Společně pak vytáhli tonoucího muže na břeh. „Díky rychlému a profesionálnímu zásahu policistů se podařilo muži zachránit život,“ řekl Vítek.

Zachráněný muž byl podchlazený a upadal do šoku. Policisté mu poskytli první pomoc a zabalili ho do izotermické fólie. Poté byl předán do péče lékařů.

Reklama

Výběr článků

Načítám