Hlavní obsah

Poruchy komplikovaly provoz vlaků v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Poruchy kolejí a zabezpečovacího zařízení komplikovaly v úterý ráno železniční dopravu v Praze. Provoz byl silně omezen ze Smíchova na hlavní nádraží a omezen mezi hlavním nádražím a Holešovicemi. Závady byly odstraněny krátce před 10:00, řekla mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Kateřina Šubová. S mrazem poruchy podle ní možná nesouvisí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Může to být vlivem mrazu, i nemusí, ale může to být běžná porucha," řekla Šubová.

Provoz mezi Smíchovem a hlavním nádražím zastavila před 06:00 závada výhybky na Smíchově. Některé rychlíky od Plzně kvůli ní zakončily jízdu na Smíchově, další vlaky byly zrušeny nebo je České dráhy musely poslat odklonem přes Vršovice.

Na plzeňské trati navíc ráno na zhruba čtyři hodiny omezila dopravu prasklá kolejnice mezi pražským Radotínem a Dobřichovicemi. Vlaky tam mohly jezdit po jedné ze dvou kolejí a podle Šubové nabíraly zpoždění kolem 20 minut. Závada byla odstraněna kolem 9:00.

Kvůli poruše zabezpečovacího zařízení mezi hlavním nádražím a Holešovicemi vznikaly podle Šubové jen minutová zpoždění. Podle webu Českých drah se omezení dotklo dvou ranních rychlíků do Českých Budějovic, jejichž výjezdové místo dopravce přesunul z Holešovic na hlavní nádraží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám