Hlavní obsah

Namol opilý řidič autobusu vezl cestující na Šumpersku

Šumperk

Namol opilý řidič linkového autobusu vezl v pátek odpoledne cestující na Šumpersku. Daleko však nedojel, protože ho lidé zastavili a přivolali policisty. Dechová zkouška ukázala 2,78 promile alkoholu v dechu. Policie o případu informovala v úterý.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisty přivolali cestující, kteří nastoupili v obci Zvole a jeli směrem na Lukavice. Celkem nastoupilo osm lidí, kteří měli ihned podezření, že řidič jede pod vlivem alkoholu.

„Zavolali policii a zároveň řidiče požádali, aby zastavil, protože už s ním dál cestovat nechtěli. Žádosti cestujících řidič vyhověl. Ještě v téže obci jízdu ukončil a společně se třemi cestujícími na místě vyčkal příjezdu hlídky policie,“ uvedla v úterý mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

Dechová zkouška následně ukázala 2,78 promile alkoholu, druhá 2,5 promile. Třetí zkoušce už se 48letý šofér nepodrobil a chtěl odevzdat krev. Jakmile ho policisté převezli do nemocnice, odběr odmítl. Muži hrozí až tři roky za mřížemi.

„V této souvislosti policisté žádají cestující, kteří z místa události odešli ještě před příjezdem policistů, případně další svědky, kteří mají jakýkoli poznatek, aby se přihlásili na lince 158,“ uzavřela Vybíhalová.

Reklama

Výběr článků

Načítám