Hlavní obsah

Policie pátrá po bezdomovci, kterému hrozí amputace nohou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Českolipská policie pátrá po 42letém bezdomovci Zdeňku Neprašovi. Zhruba před dvěma týdny utrpěl v České Kamenici závažné omrzliny. Pokud zanedbá léčbu, hrozí mu, že přijde o obě nohy. Po propuštění z nemocnice pobýval v Novém Boru, kde žije jeho matka. Ve čtvrtek ale odešel se všemi osobními věcmi a od té doby o něm rodina neví. V pondělí to uvedla českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaný Zdeněk Nepraš.

Článek

„Jeho pohřešování policistům oznámila jeho sestra, která mu chodila nohy převazovat. Pokud se muž nedostane v co nejbližší době do patřičné péče, bude nezhojené končetiny zatěžovat chůzí a vystavovat je současným extrémním teplotám, hrozí mu amputace obou končetin,“ dodala Baláková.

Nepraš je asi 180 centimetrů vysoký, štíhlé postavy. Má šedé oči, krátké, na ježka ostříhané blond vlasy a nosí světlý knírek. Viditelně kulhá.

„Naposledy byl svědky viděn v šedohnědé zimní vestě bez rukávů a šedých kalhotách. Na nohou měl černé pracovní boty,“ doplnila policejní mluvčí. Informace o současném pobytu na zdraví vážně ohroženého muže přijme každá služebna policie nebo bezplatná tísňová linka 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám