Hlavní obsah

Ve Zlíně hořela na parkovišti tři osobní auta

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Tři osobní auta poničil v neděli požár na parkovišti Valachův žleb ve Zlíně. Nejprve zachvátil oheň jedno z nich, na dvě další se oheň rozšířil. Příčinou požáru byla technická závada. Právu to sdělil mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Roman Žemlička.

Foto: HZS Zlínského kraje

Jedním z trojice hořících vozů bylo subaru.

Článek

Požár osobního auta na zlínském sídlišti Jižní svahy II přijali podle něj hasiči krátce před polednem. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze Zlína a dobrovolní ze Zlína-Prštného.

„Při příjezdu zjistili, že nehoří jeden, ale tři osobní automobily. Ještě před příjezdem hasičů použila hlídka Policie České republiky k omezení šíření plamenů jeden práškový hasicí přístroj. Požár ale uhasili až hasiči s dvěma vysokotlakými proudy vody,“ uvedl mluvčí.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár se z čerstvě zaparkovaného fiatu rozšířil na další dvě auta.

Vyšetřovatel hasičů podle něj zjistil, že osobní automobil značky Fiat začal hořet na parkovišti u bytového domu do pěti minut po jeho zastavení. „Příčinou byla technická závada,“ konstatoval Žemlička.

„Automobily stály blízko u sebe, a proto plameny přeskočily na sousední zaparkované automobily značky Volkswagen a Subaru,“ dodal. Požár způsobil škodu předběžně odhadnutou na 400 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám