Hlavní obsah

Žena dostala epileptický záchvat v centru Prahy. Pomohli kolemjdoucí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kolemjdoucí a následně strážníci ve čtvrtek pomohli ženě, která na ulici v centru Prahy dostala epileptický záchvat. Záchranáři ji následně převezli do nemocnice.

BEZ KOMENTÁŘE: Pohotoví kolemjdoucí pomohli kolabující ženěVideo: Policie ČR

 
Článek

Kolapsu ženy v Opletalově ulici si všiml strážník obsluhující městské kamery a ihned na místo vyslal hlídku. Mezitím se k ženě seběhli lidé, kteří jí okamžitě začali poskytovat první pomoc.

„Hlídka byla na místě do dvou minut a společně s ochotným kolemjdoucím se snažili chránit ženě hlavu a to až do doby, kdy křeče ustaly a žena nabyla opět vědomí,“ řekla mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Hlídka poté použila deku a izotermickou fólii, aby žena neprochladla, a po příjezdu záchranné služby ženu předala do péče zdravotníků.

Pokud se stanete svědky epileptického záchvatu a postižená osoba upadá do bezvědomí, pomozte ji bezpečně dolehnout na zem, chraňte hlavu a odstraňte všechny předměty, kterými se může poranit. Zavolejte záchrannou službu – tísňovou linku 155. Nebraňte průběhu záchvatu, neotevírejte násilně ústa a vyčkejte, až záchvat skončí. Pokud je dotyčný stále v bezvědomí, zkontrolujte, zda dýchá normálně. Když ano, držte hlavu v záklonu. Pokud dotyčný začne zvracet, otočte ho na nezbytně nutnou dobu na bok, aby zvratky mohly odcházet. Zdroj: MP Praha

Reklama

Výběr článků

Načítám