Hlavní obsah

Muž hledaný v Itálii jel v autě kradeném v Německu. Zastavili ho u Prostějova kvůli rychlé jízdě

Právo, jr
Prostějov

V poutech skončil muž, kterého policisté zastavili kvůli rychlé jízdě na dálnici u Prostějova. Ukázalo se totiž, že na řidiče je v Itálii vydán evropský zatykač. Vůz Audi Q7, v němž cestoval, zase hledá německá policie. O události z úterního odpoledne informoval v pátek mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Policisté v úterý kontrolovali rychlost na dálnici D46. „Krátce po patnácté hodině na 34. kilometru změřili směrem k Prostějovu jedoucímu automobilu značky Audi rychlost jízdy 182 kilometrů za hodinu, a to v úseku s povolenou rychlostí 110 km/h,“ uvedl Kořínek.

Policisté vůz dojeli a svedli ho z dálnice. Při kontrole pak zjistili, že na řidiče – pětapadesátiletého cizince s trvalým pobytem v České republice – byl v Itálii vydán evropský zatykač. Muž kvůli skončil v poutech.

Audi vrátí majiteli

Aby toho nebylo málo, ukázalo se, že hledaný je i vůz Audi Q7, v němž muž cestoval. „Po vozidle v hodnotě 2,5 miliónu korun vyhlásila pátrání německá policie,“ sdělil mluvčí.

Řidič následně putoval ke Krajskému státnímu zastupitelství v Brně k vydávacímu řízení.

„Vozidlo audi je zajištěno a bude vydáno oprávněnému vlastníkovi. Přestupek překročení nejvyšší povolené rychlosti jízdy dořeší příslušný správní orgán,“ uzavřel Kořínek.

Reklama

Výběr článků

Načítám