Hlavní obsah

Řidič BMW měl v Ostravě o tunu přetížený přívěs. Vezl na něm dodávku

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Vlastním očím nevěřili policisté, kteří zkontrolovali vozidlo s přívěsem na Slovenské ulici v Ostravě-Přívoze. Na dálničním přivaděči zjistili, že řidič překročil povolenou celkovou hmotnost přívěsu o jednu tunu. Naložil na něj totiž nabouranou dodávku.

Foto: Policie ČR

Řidič naložil na malý přívěs velký náklad.

Článek

To přitom nebylo jediným pochybením, které policisté u šoféra zjistili. „Po výzvě k předložení dokladů ukázal dvaatřicetiletý řidič cizí státní příslušnosti policistům řidičský průkaz, který měl pouze vyfocený ve svém mobilním telefonu. To, že nemá oprávnění k řízení přívěsu s tak těžkým nákladem, jej asi příliš netrápilo stejně jako to, že přívěs přetížil o více než jednu tunu,“ sdělila mluvčí policie Lenka Sikorová.

Foto: Policie ČR

Řidič naložil na malý přívěs velký náklad.

Tak extrémním překročením hmotnosti přívěsu dochází ke snížení brzdných účinků, čímž může být ohrožen provoz na silnicích.

Foto: Policie ČR

Řidič naložil na malý přívěs velký náklad.

„V souvislosti s prováděnou kontrolou bylo také zjištěno, že na tažném osobním automobilu značky BMW jsou na předních sklech řidiče a spolujezdce nalepeny nehomologované fólie, které snižují propustnost světla, a tedy i viditelnost z vozidla a do vozidla,“ doplnila mluvčí výčet přestupků.

Řidiči byla uložena kauce ve výši 50 tisíc korun a zakázána další jízda.

Reklama

Výběr článků

Načítám