Hlavní obsah

Soud zpřísnil trest řidiči, kterému ujela dodávka a zabila chodkyni

Ostrava

Krajský soud v Ostravě zpřísnil trest profesionálnímu řidiči Josefu Galiovi, kterému loni ujela špatně zabrzděná dodávka a zabila chodkyni. Soud mu minulý týden o půl roku prodloužil podmínku, řekla ve středu na dotaz Novinek mluvčí soudu Lucie Olšarová.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo nehody v Novém JičíněVideo: MP Nový Jičín

 
Článek

„Odvolací soud zrušil výrok o trestu a nově obžalovaného odsoudil k trestu odnětí svobody v trvání jednoho roku a šesti měsíců, jehož výkon byl podmíněně odložen na zkušební dobu v trvání dvou let,“ uvedla Olšarová.

Zákaz řízení mu soud uložil na rok a půl. Rozsudek je pravomocný.

Nehoda se stala loni 12. června v Novém Jičíně. Řidič dodávky značky Renault si po zastavení vozidla odešel koupit svačinu, ovšem nezajistil auto proti pohybu. Vozidlo se samo rozjelo, projelo křižovatkou, za kterou najelo na chodník, kde následně povalilo a přejelo procházející chodkyni.

Foto: Aleš Honus, Právo

Obžalovaný řidič Josef Galia u Okresního soudu v Novém Jičíně.

Záchranáři 59letou ženu resuscitovali a převezli do nemocnice. Při předání na urgentním oddělení se však její stav výrazně zhoršil a lékaři konstatovali smrt.

Obžalovaný nehody u Okresního soudu v Novém Jičíně litoval. „Je mi to moc líto, chtěl bych se vám ještě jednou omluvit. Bohužel už se to nedá vrátit zpátky,“ řekl u soudu obžalovaný. Pozůstalým dokonce poslal omluvný dopis a částku 20 tisíc korun, kterou ale příbuzní nepřijali. Následně odmítli i částku 100 tisíc korun.

Znalecké posudky ukázaly, že automobil neměl žádnou technickou závadu, a pokud by byl řádně zajištěn, nemohl by se na velmi mírném svahu rozjet.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám