Hlavní obsah

Ve Frenštátě hořelo podkroví domu, chytlo zřejmě od topení

Právo, plk

Zhruba 400tisícovou škodu napáchaly v sobotu večer plameny na rodinném domě ve Frenštátě pod Radhoštěm. Na jejich likvidaci spolupracovaly čtyři jednotky hasičů, požár má na svědomí zřejmě topení.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Následky požáru v podkroví frenštátského domu

Článek

O požáru obytného podkroví domku se sedlovou střechou ve frenštátské části Papratná se hasiči dozvěděli krátce po 18. hodině. V tu dobu byli v objektu tři lidé, kteří stačili před plameny utéct.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

„Hořela sedlová střecha s obytným podkrovím rodinného domku o půdorysu 12 krát 10 metrů. Hasiči dostali oheň pod kontrolu asi za hodinu a půl, dohašování s rozebíráním střešní konstrukce a obložení podkroví po celé délce hřebenu jim zabralo necelou hodinu,“ informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Následky požáru v podkroví frenštátského domu

Dodal, že jeden dobrovolný hasič se při zásahu lehce zranil na noze. „Předběžná škoda byla odhadnuta na 400 tisíc korun, hořet začalo v souvislosti s topením,“ nastínil mluvčí hasičů s tím, že frenštátská radnice nabídla obyvatelům domku náhradní ubytování.

Reklama

Související články

V pražských Holešovicích vzplála dodávka

Na parkovišti v Jankovcově ulici v Praze 7 hořelo ve čtvrtek odpoledne v nákladovém prostoru zaparkované dodávky. Přivolaní hasiči našli v autě vážně zraněnou...

Výběr článků

Načítám