Hlavní obsah

Úředníkům někdo posílá dopisy s výhrůžkami smrtí, policie hledá vychrtlého svědka

Novinky, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem pět dopisů, které obsahovaly výhrůžky smrtí, odeslal neznámý pachatel na různé státní instituce. Hrozby byly určeny konkrétním zaměstnancům těchto institucí. Prošetřování přivedlo kriminalisty do Žďáru nad Sázavou, kde by se měl nacházet důležitý svědek případu, po kterém nyní policie pátrá. V pátek o tom informoval mluvčí policie Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Identikit důležitého svědka

Článek

Dopisy neznámá osoba posílala v rozmezí přibližně jednoho měsíce, tedy od konce roku 2017 do současnosti. Nyní policie pátrá po osobě, kterou detektivové podle dostupných informací vnímají jako důležitého svědka.

Vzhledem k nezjištěným informacím ohledně totožnosti a místa pobytu nebo pohybu se policie obrací na veřejnost s identikitem muže vytvořeným policejní kreslířkou. Identikit by měl být relevantní ze 75 %.

„Dosud zjištěné poznatky vypovídají také o tom, že svědek, kterého kriminalisté hledají, by měl být ve věku cca 40–50 let, zanedbaného zevnějšku, možná až nemocného vzezření. Měl by být menší, vychrtlé až rachitické postavy. Obličej by měl mít vyzáblý, tváře propadlé s vystupujícími lícními kostmi. Na hlavě by měl mít prořídlé, „umaštěné“ a neupravené světlé vlasy v délce přibližně 10 cm, které po stranách nepravidelně odstávají,“ popsal hledaného svědka mluvčí.

„Pokud osobu poznáváte, znáte její totožnost potažmo místo jejího pobytu, předejte prosím tyto informace policii prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ dodal mluvčí. Autorovi výhružných dopisů hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám