Hlavní obsah

Policie vypátrala zmizelý ruský pár. Žena si nepřeje, aby ji kdokoliv kontaktoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie s pomocí zahraničních kolegů vypátrala ruský manželský pár, který o sobě nedal rok a půl vědět. Šestadvacetiletou ženu hledali její rodiče, kteří měli obavy o její život. Policie v pátek uvedla, že žena i její manžel jsou v pořádku a nepřejí si, aby byl kdokoliv informován o jejich místě pobytu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na základě mezinárodní policejní spolupráce se díky zahraničním kolegům podařilo manžele ve čtvrtek vypátrat mimo území České republiky,“ řekla Novinkám mluvčí Policejního prezidia Ivana Nguyenová.

Podle ní jsou manželé v pořádku, policisté vyloučili, že by se žena stala obětí násilného trestného činu ze strany svého manžela.

„S ohledem na plnoletost, právo a svobodný projev vůle pohřešované, která si nepřeje, aby její příbuzní byli informováni o jejich pobytu, nemůžeme sdělit místo jejich vypátrání,“ konstatovala policejní mluvčí.

Příbuzní manželský pár pohřešovali již od června 2016, kdy se dvojice odstěhovala a nedala o sobě vědět. Česká policie po nich vyhlásila pátrání v prosinci na základě oznámení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám