Hlavní obsah

Voják boural ve služebním autě, nadýchal téměř tři promile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policie zahájila trestní řízení s jednačtyřicetiletým mužem, který v opilosti autem narazil do zaparkovaného vozidla. Při dechové zkoušce mu byly naměřeny téměř tři promile alkoholu v krvi.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala v úterý 23. ledna po desáté hodině večerní v Lidické ulici v Roztokách. Muž řídil Škodu Superb, která patří ministerstvu obrany, nezvládl levotočivou zatáčku a narazil do zaparkovaného Opelu Zafira. Ten byl následně odmrštěn do passatu, který stál před ním.

„Škoda byla celkem vyčíslena na 230 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Nováková s tím, že řidičem byl armádní voják.

„Jednalo se o jednoho z resortních řidičů v hodnosti praporčíka, který se vracel ze služební jízdy zpět do Prahy,“ upřesnil na dotaz Novinek Jan Fajnor tiskového oddělení ministerstva obrany.

Nehodu nahlásil náhodný svědek, který zavolal na linku 158. Policejní hlídka, která poté na místo dorazila, provedla u pachatele dechové zkoušky, které měly pozitivní výsledek. „Displej přístroje Dräger ukázal hodnoty 2,92 a 2,81 promile,“ popsala situaci Nováková.

Policisté odebrali řidiči na místě řidičský průkaz a informaci předali jeho zaměstnavateli. „Voják je nyní v pracovní neschopnosti, personálně řešen bude po jejím ukončení,” poznamenal Fajnor.

Policisté případ vyšetřují jako přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. „Podezřelému muži hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky,“ dodala Nováková.

Reklama

Výběr článků

Načítám