Hlavní obsah

Kvůli vraždě kolemjdoucího v pražském parku padla obžaloba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státní zástupce podal obžalobu v případu muže zastřeleného v lesoparku v pražských Košířích. Ve čtvrtek to sdělila mluvčí Městského soudu v Praze Markéta Puci. Obžalovanému hrozí za vraždu deset až 18 let vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle dřívějších policejních informací se k vraždě přiznal doposud bezúhonný držitel osmi střelných zbraní, který se prý v parku dostal do konfliktu s kolemjdoucím. [celá zpráva]

Incident se stal předloni 22. října v noci. Policie zpočátku neznala totožnost mrtvého, kterého svědci objevili ráno poté v zeleni mezi ulicemi Pod Kavalírkou a Nad Kavalírkou. Věděla jen, že muže ještě hodinu před půlnocí zachytily kamery v nákupním centru na Smíchově. S žádostí o identifikaci mrtvého se proto obrátila na veřejnost.

Loni v únoru pak policisté oznámili, že z vraždy obvinili dvaapadesátiletého Pražana. Jeho oběti bylo 25 let. Vražednou zbraň vlastnil stíhaný muž legálně. Po činu se ji podle policie pokusil upravit tak, aby znemožnil její dohledání. [celá zpráva]

„Ke kontaktu poškozeného s dnes již obviněným došlo v parku pouhou náhodou. Toto setkání pak vyústilo v konflikt mezi oběma muži, který skončil střelbou a posléze smrtí,” uvedl tehdy policejní mluvčí Tomáš Hulan. Právě kvůli faktu, že se oběť a pachatel navzájem neznali, bylo prošetřování vraždy složitější, dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám