Hlavní obsah

Boží muka na Olomoucku zastavila jízdu namol opilého řidiče

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Dvě lípy, dopravní značka ani vyvýšený ostrůvek nezastavily jízdu podnapilého řidiče v Drahanovicích na Olomoucku. Jeho auto zastavila až z kamene vytesaná boží muka, která náraz zdemoloval.

Foto: Policie ČR

Jízdu opilého řidiče v Drahanovicích na Olomoucku zastavila až boží muka, které náraz zdemoloval.

Článek

„V obci Drahanovice řídil muž v sobotu vozidlo značky Toyota ve směru na Kníničky. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem a najel na vyvýšený ostrůvek, narazil do dopravní značky, posléze do dvou líp a jeho jízdu ukončily až boží muka,“ informovala mluvčí olomouckého krajského policejního ředitelství Miluše Zajícová.

Zkouška u řidiče ukázala hodnotu 2,79 promile.

„Při nehodě řidič utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice, kde byl nařízen také odběr krve. Škoda na poškozeném vozidle, stromech a božích mukách byla předběžně vyčíslena na 343 tisíc korun. Řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který hrozí peněžitý trest, zákaz činnosti případně trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let. Nehoda je nadále v šetření,“ řekla Zajícová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám