Hlavní obsah

Jeřáb se zřítil u Prahy na rodinný dům. Policie obvinila muže z obecného ohrožení

– Praha

Policie obvinila třiačtyřicetiletého muže za pád jeřábu na dům na Praze-východ. Na dotaz Novinek to řekla mluvčí policie Eva Hašlová. Nehoda se stala předloni v létě, škoda byla nakonec vyčíslena na dva milióny korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Jeřáb spadl u Prahy na důmVideo: Novinky

 
Článek

Policisté vyšetřují případ už rok a půl, protože zadali několik znaleckých zkoumání a shromažďovali potřebné důkazy.

„Na základě zjištěných podkladů sdělili obvinění třiačtyřicetiletému muži za spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let nebo zákaz činnosti,“ uvedla Hašlová.

Škoda byla podle ní vyčíslena na dva milióny korun. Tímto ale případ pro policisty nekončí. V následujících týdnech musí veškerý materiál shromáždit a předat státnímu zástupci, který poté rozhodne, zda na řidiče podá obžalobu.

Nehoda se stala 30. srpna 2016 v malé obci na Praze-východ na stavbě v areálu čističky odpadních vod. Jeřábník stihl vyskočit asi z pětimetrové výšky těsně před převrácením. V domě v tu chvíli naštěstí nikdo nebyl. Rameno se zařízlo do střechy.

Jeřábník utrpěl zranění. „Lékař měl na místě podezření na zranění hrudní páteře, pánve a dolních končetin. Po zafixování ve vakuové matraci a podání nezbytných léků byl muž převezen do nemocnice,“ uvedla tehdy mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová. [celá zpráva]

Vyprošťování jeřábu trvalo několik hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám