Hlavní obsah

Známé ze Skypu napůjčoval muž z Hodonínska statisíce. Teď ji marně uhání

– Hodonín
Novinky, miv

Déle než rok komunikoval muž z Hodonínska se svou „známou“ prostřednictvím počítačové aplikace Skype. Za tu dobu si vybudovali blízký vztah, tak blízký, že muž ženě poslal statisíce. Teď nemá ani peníze, ani známou.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Po získání důvěry začala žena svému protějšku psát zprávy o tom, že bude velký obnos peněz, ale že musí zaplatit své dluhy a další poplatky s tím spojené. Pod různými záminkami usilovala o zasílání finančních prostředků od důvěřivého muže s tím, že se o své peníze nemusí bát a vše mu později vrátí,“ uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Muž jejím slovům uvěřil a začal jí půjčovat peníze. Za poslední rok celkem 300 tisíc korun.

„Na výzvy, aby mu vrátila zapůjčenou částku, nebo aby se setkali a domluvili se na splácení, nijak nereaguje. Policisté případ prověřují jako podezření z trestného činu podvodu,“ dodal mluvčí.

Před podobným způsobem dobré vůle a pomoci virtuálním známým policisté varují. Obdobné způsoby podvodného jednání a snahy neznámých osob o vylákání peněz nejsou výjimečné. „Nikdy neposílejte žádné finanční prostředky osobě, kterou znáte jen z virtuálního prostředí a nikdy jste se osobně nesetkali,“ poradil mluvčí.

V případě dobrosrdečnosti má podle něj smysl jen půjčka s oboustrannou smlouvou a svědkem, který to později může potvrdit.

Reklama

Výběr článků

Načítám