Hlavní obsah

Žena nalezená u D1 zemřela na Štědrý den. Policie už zadržela podezřelého

Právo, vtk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Jednapadesátiletá žena, jejíž tělo objevili minulý týden u D1, zemřela na Štědrý den v Brně. Právu to řekl jihomoravský kriminalista Antonín Hrdlička. Policie už zadržela a obvinila z její vraždy 56letého muže z Havířova — ženina přítele.

Foto: Vladimír Klepáč, Právo

Jihomoravský kriminalista Antonín Hrdlička informuje o vraždě, která se stala na Štědrý den v Brně.

Článek

Vraždě podle policie předcházela hádka, při níž v pronajatém bytě v Brně pachatel opakovaně udeřil ženu do hlavy. Tím ji usmrtil.

Bezmála pět dní pak nechal muž podle spisu tělo ženy v pronajatém bytě. Následně ostatky zabalil do prostěradla, převázal je lanem a minulý pátek je odvezl z místa činu. Tělo pohodil u dálnice D1, a to v úseku mezi Brnem a nedalekou obcí Moravy. Leželo jen dva metry od svodidel.

V sobotu nalezl tělo ženy pracovník Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) při kontrole dálnice a přivolal policii. Mrtvá neměla doklady a policie proto vyhlásila pátrání po její totožnosti. Tu se podařilo zjistit za pomoci veřejnosti po dvou dnech. Podezřelého zadrželi v úterý. „Dnes jej soud vzal do vazby. Za vraždu mu hrozí 15 až 18 let vězení,“ uvedl Hrdlička.

Zřejmě se pohádali kvůli vztahům

Žena podle něj pocházela z Blanska, byla rozvedená, bezdětná a pracovala jako prodavačka.

Z výsledků vyšetřování vyplývá, že se údajně často seznamovala s muži přes internet. S podezřelým se znala léta. Nebydlela s ním, pouze se občas stýkali. Muž je desetkrát trestaný. Na Štědrý den se s přítelkyní pohádal zřejmě kvůli vztahovým problémům.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám