Hlavní obsah

Po havárii na přejezdu smetl octavii vlak

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lanžhot

Předčasně skončila ve čtvrtek večer cesta vlaku EC 283 z Prahy do Bratislavy. Před Lanžhotem na Břeclavsku, na železničním přejezdu, vlak smetl osobní automobil. Událost na několik hodin zastavila provoz v obou směrech.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Střet s vlakem udělal z vozu vrak.

Článek

Nehoda se stala krátce po jednadvacáté hodině, jejím hlavním aktérem byla Škoda Octavia, stojící v době příjezdu vlaku na kolejích. „V době srážky byli cestující z osobního automobilu mimo vůz. Při nehodě se nikdo nezranil,“ uvedl mluvčí hasičů Filip Venclovský.

„Nárazu vlaku předcházela nehoda řidiče osobního vozu. Ten nezvládl řízení a na přejezdu vyjel z vozovky do koleje. Auto uvázlo a nebylo možné jej vyprostit. Bohužel se tak stalo krátce předtím, než se spustilo zabezpečení přejezdu a nebylo již možné zabránit nárazu vlaku do auta,“ vysvětlila policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Posádka vozu stačila utéct

Nehoda se řidiči stala v přímém úseku silnice a na přejezdu, kde bílé světlo zabezpečovacího zařízení v době jízdy auta povolovalo nejvýše padesátikilometrovou rychlost. Proč za této situace nezvládl řízení, bude muset řidič policii vysvětlit.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Zničený vůz

Dráhy situaci řešily spolu s hasiči evakuací cestujících z vlaku, odvezli je do Lanžhotu, kam pro ně jela náhradní souprava. Vlak EC 280 v opačném směru ukončil jízdu v Lanžhotě. Cestující odvezl z Lanžhota do Břeclavi autobus a dál pokračovali jiným spojem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám