Hlavní obsah

Řidič zničil areál pro běžkaře v Liberci, driftoval po něm s autem

Právo, mip

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Strážníci městské policie v Liberci pátrají po řidiči, který v úterý večer zničil část běžkařského areálu v Liberci - Vesci. Do zasněženého areálu, který vznikl před deseti lety kvůli mistrovství světa v klasickém lyžování, vjel s autem a zkoušel si na něm takzvané driftování, tedy smyky. Netušil, že areál snímá kamera, napojená na pult městské policie.

Foto: MP Liberec

Auto na běžeckém okruhu v Liberci

Článek

„Náš operační pracovník to zaznamenal. Viděl, jak vozidlo vjelo z parkoviště na upravený okruh pro běžkaře a začalo zde driftovat. Na místo vyslal hlídku, ale vandal ještě před jejím příjezdem místo opustil,“ uvedla Daniela Bušková, mluvčí městské policie v Liberci.

Řidič za sebou zanechal zničené běžkařské stopy. Na dotaz Práva upřesnila mluvčí strážníků, že podobné případy se v posledních dnech opakovaly.

„Nejdříve jsme měli nahlášeno, že někdo v areálu přes noc jezdil, ale neměli jsme to zaznamenané na kamerovém systému, a další noc došlo k dalším dvěma incidentům. U jednoho máme natočené vozidlo a v třetím případě už známe i řidiče. A v tuto chvíli čekáme na vyčíslení škody v běžeckém areálu,“ doplnila Bušková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám