Hlavní obsah

Na Přerovsku hořela dvojgaráž, oheň zničil historické motorky

– Jezernice
Právo, Petr Marek

Čtyři jednotky hasičů likvidovaly v neděli rozsáhlý požár, který krátce před půl sedmou ranní zachvátil dvojgaráž v Jezernici na Přerovsku. Plameny zcela zničily jedno osobní vozidlo a poničily několik historických motocyklů. Škoda na objektu a motocyklech bude podle prvotních odhadů ve statisících. Nikdo nebyl zraněn. Příčina vzniku požáru je v šetření, řekl Právu mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár hasiči likvidovali tři hodiny.

Článek

V jedné z garáží podle něj zahořelo zřejmě vozidlo a plameny se velmi rychle rozšiřovaly na celý objekt. Oheň zcela pohltil garáž s vozidlem, plameny pak pohlcovaly postupně i další prostory.

„Pomocí několika vodních proudů jsme velmi rychle požár lokalizovali. Z objektu bylo nutné vynosit hned několik tlakových láhví a kanystrů s vysoce hořlavými látkami, ty také výrazně napomohly rychlému rozšíření na celý objekt,“ uvedl mluvčí.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Vyhořelá dvojgaráž

V jedné z garáží bylo poškozeno několik historických motocyklů. „Osobní vozidlo vyhořelo doslova na plechy. Požár se podařilo po zhruba třech hodinách celkově likvidovat. Na místo dorazil náš vyšetřovatel. Ten prozatím nestanovil přesnou příčinu vzniku požáru, pracuje s více variantami možného zahoření,“ dodal Hošák.

Reklama

Výběr článků

Načítám