Hlavní obsah

Soud požádal Vězeňskou službu o posouzení Janouškova stavu

– Brno

Krajský soud v Brně požádal Generální ředitelství Vězeňské služby o posouzení zdravotního stavu odsouzeného lobbisty Romana Janouška. Lobbista se nevrátil do výkonu trestu, který měl přerušený ze zdravotních důvodů. Justice musí rozhodnout o jeho dalším osudu.

Foto: ČTK

Roman Janoušek na archivním snímku

Článek

„Generální ředitelství nemá stanovenou lhůtu k dodání stanoviska," oznámila v pátek mluvčí soudu Eva Sigmundová.

Janoušek navrhuje, aby mu soud odložil nástup do vězení, dokud nerozhodne o případném upuštění od zbytku trestu. Podle informací serveru iRozhlas.cz je Janoušek od loňska invalida.

Lobbista v roce 2012 podle pravomocného verdiktu úmyslně srazil autem ženu v Praze-Nuslích. Původně čelil obžalobě za pokus o vraždu, nakonec dostal 4,5 roku odnětí svobody za ublížení na zdraví a řízení pod vlivem návykové látky. [celá zpráva]

Do vězení nastoupil v listopadu 2014 a zůstal v něm do března 2016, poté měl trest opakovaně přerušený. [celá zpráva]

Krajský soud v Brně v listopadu zamítl Janouškovu další žádost o přerušení trestu. Zároveň ale uvedl, že zdravotní prognóza nepředpokládá zlepšení a Janoušek by měl situaci řešit žádostí o upuštění od zbytku trestu. [celá zpráva]

Janouškův advokát Lukáš Trojan koncem listopadu uvedl, že jeho klient je dlouhodobě v lékařské péči, "přičemž v poslední době se jedná o péči akutní".

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám