Hlavní obsah

Opilec v Brně málem spadl do kolejí, přitom měl na starost dvě děti

– Brno • Aktualizováno

Namol opilý byl v pondělí odpoledne muž doprovázející dvě malé děti přímo před brněnským hlavním nádražím. Několika lidem čekajícím na tramvaj neunikly jeho nejisté pohyby a balancování přímo u kolejiště, proto oslovili hlídku strážníků s tím, že mají obavy zejména o děti.

BEZ KOMENTÁŘE: Opilý otec v BrněVideo: MP Brno

 
Článek

Strážníci našli muže i děti, když seděli v jednom z přístřešků. „Několikrát se postavil a chtěl i se svými dětmi ve věku tří a čtyř let odejít. Pohyboval se však velmi nejistě, a tak ho strážníci požádali, aby se posadil, a provedli mu dechovou zkoušku. Přístroj ukázal hodnotu 2,72 promile alkoholu,“ popsal situaci mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Strážníci pak opilého otce vyzvali, aby zavolal své manželce a děti jí předal. Případ bude mít dohru ještě ve správním řízení, na rodinu si navíc posvítí i sociální pracovníci.

Incident v Praze

Podobný případ řešili v pondělí také strážníci v Praze. V nákupním centru narazili na silně opilou ženu s kočárkem a dítětem. „Žena začala být agresivní, nadávala kolemjdoucím, a jednoho mladíka dokonce udeřila do obličeje. Hlídka proti ní zakročila,“ uvedl mluvčí strážníků Jan Čihák.

BEZ KOMENTÁŘE: Opilá matka v PrazeVideo: MP Praha

U opilé matky byla provedena dechová zkouška s výsledkem bezmála tři a půl promile. Záchranná služba ji následně převezla na záchytnou stanici. Dítě si převzala babička.

Reklama

Výběr článků

Načítám