Hlavní obsah

Zmatený řidič urazil po dálnici D35 přes 15 kilometrů v protisměru

Novinky, jdu
Mohelnice

Zmatený řidič se v neděli ráno řítil v protisměru na dálnici D35 ve směru od Olomouce na Mohelnici. V protisměru zvládl urazit přes 15 kilometrů, než se jej povedlo zastavit. Policisté vyloučili vliv alkoholu a drog, řidič tak byl poslán na psychiatrické vyšetření.

Foto: Policie ČR

Řidič urazil po dálnici D35 v protisměru přes 15 kilometrů.

Článek

Řidič vozu Ford Focus pravděpodobně najel kolem šesté hodiny do protisměru u sjezdu Nasobůrky, které jsou v půli cesty od Olomouce do Mohelnice, kam směřoval.

„Po příjezdu do Mohelnice pokračoval řidič pronásledován policisty po silnici I. třídy č. 44 ve směru k obci Libivá. Jeho jízda skončila až v křižovatce s ulicí Zábřežskou v Mohelnici.“ uvedla k incidentu mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

Foto: Policie ČR

Křižovatka s ulicí Zábřežskou v Mohelnici, kde se povedlo řidiče zastavit.

Při nebezpečné jízdě naštěstí nebyl nikdo zraněn. Řidič cestou porazil tři směrové sloupky.

Dle vyjádření policie řidič při kontrole jevil známky zmatenosti. Dechová zkouška však vliv alkoholu nepotvrdila. „Rovněž tak orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek byl s negativním výsledkem,“ dodala mluvčí Vybíhalová.

Foto: Policie ČR

Před zastavením srazil řidič tři směrové sloupky.

Muž byl převezen na lékařské vyšetření, a později přeposlán na přezkoumání na psychiatrické oddělení nemocnice v Olomouci.

Událost se prošetřuje jako obecné ohrožení z nedbalosti. „V případě prokázání viny a odsouzení muži hrozí trest odnětí svobody v délce trvání od šesti měsíců do pěti let nebo zákaz činnosti,“ uzavřela mluvčí Vybíhalová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám