Hlavní obsah

Zátah v tržnici SAPA odhalil padělky za šest miliónů i nelegální tabák

Novinky, jap
Praha

Téměř 20 tisíc padělků za necelých šest milionů korun odhalili v rámci předvánoční celostátní akce pražští celníci v libušské tržnici SAPA. Kromě padělků nalezli při kontrolách také nelegální tabák do vodních dýmek.

BEZ KOMENTÁŘE: Akce celníků v pražské tržnici SAPAVideo: Novinky

 
Článek

Několik desítek celníků vyrazilo do největší pražské tržnice v sobotu dopoledne. Jak zjistil reportér Novinek na místě, v areálu tržnice pak celníci zasahovali až do pozdních večerních hodin.

„V rámci akce bylo odhaleno 18 343 kusů zboží, které porušovalo práva duševního vlastnictví. Majitelům ochranných známek by vznikla škoda ve výši téměř šest milionů korun,” řekla Novinkám mluvčí pražské Celní správy Ivana Kurková.

V jedné z prodejen objevili celníci také nelegální tabák do vodních dýmek. Únik na daních by v případě jeho prodeje činil 37 tisíc korun.

„Celníkům se zároveň podařilo vybrat nedoplatek od dvou subjektů, a to ve výši 52 tisíc korun. V obou případech byl nedoplatek na místě uhrazen,” doplnila mluvčí.

Akce probíhala napříč celou Českou republikou. Týkala se nejméně osmi velkých tržnic. Kompletní výsledky akce by měly být k dispozici v průběhu týdne.

Reklama

Výběr článků

Načítám