Hlavní obsah

Je to moje město, tak mluvte česky, řekl Ostravan zahraničním studentům a zbil je

Právo, den
Ostrava
Aktualizováno

Ostravští policisté pátrají po agresorovi, který 25. listopadu v době po šesté hodině ranní napadl skupinku zahraničních studentů v tramvaji jedoucí z centra Ostravy přes zastávku Nová Ves vodárna. Šlo o dva mladíky a dvě dívky ve věku od 20 do 24 let, kteří za studiem do Ostravy přicestovali ze států Evropské unie.

BEZ KOMENTÁŘE: Ostravana nahrály kameryVideo: Policie ČR

 
Článek

„Čtveřice studentů nastoupila do tramvaje na zastávce Stodolní. V době jízdy, kdy seděli v zadní části vozu a mluvili mezi sebou anglicky, hodil po nich pachatel tácek od pizzy. Po jejich dotazu na důvod jeho jednání měl studentům odpovědět ,špatnou‘ angličtinou, že se jedná o jeho město, že on je tady doma a mají mluvit česky,“ uvedl mluvčí ostravské policie Richard Palát.

Dodal, že muž dále studenty slovně urážel. Na zastávce Nová Ves vodárna studenti vystoupili a agresor s nimi také.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z napadení

„Ve svém jednání pokračoval. Jedna ze studentek se ho snažila uklidnit, pachatel měl tuto ženu od sebe razantně odstrčit. Poté udeřil dvacetiletého studenta pěstí do obličeje. Tímto mu způsobil zranění, které si následně vyžádalo lékařské ošetření. Následně také napadl několika údery čtyřiadvacetiletého mladíka, přičemž v ataku pokračoval i v době, kdy poškozený ležel na zemi. Ataku zanechal, až když se poškozený vysmekl a z místa utekl,“ vylíčil událost policejní mluvčí.

Mikina s anglickými nápisy

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví. V případě, že bude útočník dopaden, hrozí mu až tři roky vězení.

Policie proto vyzývá svědky, kteří muže poznají, aby zavolali na linku 158 nebo na služební telefon 974 727 312.

Podle policie byl útočník vysoký zhruba 175 centimetrů, silnější postavy, měl světlé vlasy na bocích vystříhané a vlevo nahoře mu chyběl zub. Na sobě měl modrou mikinu s anglickými nápisy a světlé kalhoty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám