Hlavní obsah

Muž si na parkovišti pražské univerzity vyhlédl studentku. Nejprve chtěl oheň, pak sex

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté pátrají po muži, který v listopadu zaútočil na studentku na parkovišti vysoké školy v pražském Suchdole. Muž si přisedl k dívce v autě a nejprve chtěl zapalovač – když ho nedostal, pokusil se z ní strhnout oblečení. Když se ubránila, utekl. Kriminalisté případ vyšetřují jako pokus o znásilnění.

BEZ KOMENTÁŘE: Napadení zachytila kameraVideo: Policie ČR

 
Článek

Útok se odehrál 8. listopadu v areálu univerzity v pražském Suchdole, policie o něm informovala v úterý.

Podle mluvčího policie Tomáše Hulana přijela mladá žena ten den do školy poprvé autem, i kvůli tomu dorazila přibližně o tři čtvrtě hodiny dříve. Zůstala proto ve voze a učila se.

Všimla si sice, že se po parkovišti potuluje muž, ale nevěnovala mu příliš pozornosti.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z napadení

„Zničehonic se otevřely dveře spolujezdce a do nich se naklonil zmiňovaný neznámý muž,” popsal Hulan.

Muž se ptal, zda dívka „nemá oheň“, na což dotazovaná odvětila, že ne, protože je nekuřačka. „V tu chvíli ale situace nabrala nečekané obrátky,” uvedl Hulan.

Muž si sedl do vozu a vrhl se na dívku, již začal tahat za ruce a oblečení se slovy, že chce sex. Žena se bránila a podařilo se jí dostat z auta. Útočník vystoupil a směřoval k ní. Ona však zase rychle nastoupila a zamkla se v autě.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z napadení

„V tu chvíli si muž zřejmě uvědomil, že se jeho šance na ‚cigáro‘ nebo sex definitivně rozplynula. Proto na dívku v autě ještě chvíli něco gestikuloval, ale pak se otočil a vzal do zaječích,“ konstatoval Hulan.

Podle něj provedli policisté už všechny úkony včetně pátrací akce v okolí univerzity, ale muže se nepodařilo nalézt. „Proto nyní kriminalisté prosí o pomoc širokou veřejnost. Pokud muže na záběrech bezpečnostních kamer kdokoli poznáváte, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky 158,“ shrnul mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám