Hlavní obsah

Ve Zvoli srazilo auto plynovou přípojku, sedm domů museli evakuovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po nárazu auta do plynové přípojky muselo být v úterý večer evakuováno 14 obyvatel sedmi domů ve Zvoli na Šumpersku. Nehoda totiž způsobila masivní únik plynu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, škoda byla vyčíslena na asi 80 000 korun, informoval policejní mluvčí František Kořínek.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Ilustrační foto

Článek

Osobní auto havarovalo ve chvíli, kdy jelo od Vlachova k centru Zvole. Příčinou nehody bylo zřejmě to, že se dvaadvacetiletý řidič plně nevěnoval řízení. „Když se při hovoru otočil na spolujezdce, sjel na rovném úseku vlevo mimo komunikaci, kde postupně narazil do betonového mostku, plotu a plynové domovní přípojky,” uvedl Kořínek.

Plynová přípojka byla při nehodě poškozena a došlo tak k velkému úniku plynu do okolí. Z preventivních důvodů evakuovali hasiči a policisté ze sedmi domů v okolí místa havárie 14 lidí. „Během zákroku byla ulice oboustranně uzavřena,” doplnil policejní mluvčí.

Škoda na autě byla vyčíslena na 50 000 korun, dalších 28 000 korun činí škoda na poškozeném mostku, plotu a plynové přípojce. Alkohol u řidiče policisté dechovou zkouškou vyloučili. Jeho přestupek vyřešili uložením pokuty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám