Hlavní obsah

Mladík na Sokolovsku vyhodil za jízdy z auta skleněnou láhev rovnou pod kola hasičům

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Policisté znají totožnost muže, který minulý týden ve Svatavě na Sokolovsku vyhodil z jedoucího auta skleněnou láhev pod kola hasičského vozu mířícího k zásahu. Podle policistů se 19letý mladík přiznal s tím, že nemínil hasičům nijak škodit. Věcí se jako dopravním přestupkem bude zabývat příslušný úřad.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž hodil lahev pod kola hasičůVideo: HZS KVK

 
Článek

Incident zaznamenala palubní kamera hasičů. Na záznamu je vidět, jak z projíždějícího osobního auta, které předjíždělo hasičský vůz, vyletí láhev. Ta se roztříštila o asfaltovou vozovku, ale naštěstí nepropíchla pneumatiky, což by mohlo vést k havárii.

Díky záznamu se podařilo zjistit registrační značku osobního auta, řidiče i spolujezdce následně vypátrali a vyslechli policisté.

„Devatenáctiletý spolujezdec se k věci doznal a uvedl, že je mu to líto a incident nebyl v žádném případě směřován proti hasičům. Dopustil se přestupku v dopravě a ten policisté předali na příslušný úřad k projednání, kde může dostat pokutu až do výše dvou a půl tisíce korun,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Krejčí.

Postih hrozí i řidiči. „Řidič se dopustil také přestupku, a to tím, že nejel při pravém okraji komunikace a vjel do protisměru. Tento přestupek byl také předán příslušnému úřadu k projednání,“ dodala Krejčí.

Mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal označil projevenou agresi za nepochopitelnou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám