Hlavní obsah

Autobus na Orlickoústecku jel chvíli příkopem. Řidič zřejmě usnul

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Orlicí

Cestující linkového autobusu na trase Chrudim – Vysoké Mýto na Orlickoústecku zažili ve středu odpoledne adrenalinovou jízdu. Za obcí Stradouň vůz nečekaně sjel z vozovky a chvíli pokračoval v jízdě příkopem. Čtyřiapadesátiletý řidič pravděpodobně za jízdy usnul.

Foto: Policie ČR

Snímek z místa nehody autobusu na Orlickoústecku.

Článek

K události došlo před půl třetí odpoledne. „Autobus přejel do protisměru, kde sjel do silničního příkopu a narazil tu do dopravní značky. Po nárazu pokračoval v jízdě příkopem, ze kterého vyjel zpět na silnici,“ popsala událost policejní mluvčí Lenka Vilímková.

Cestující autobus dopravil do cílové stanice Vysoké Mýto, teprve pak se řidič vrátil zpět na místo nehody.

„Dechová zkouška na alkohol vyloučila, že by řidič před nebo během jízdy pil alkoholické nápoje. Škoda na autobusu je předběžně vyčíslena na 25 tisíc korun,“ dodala mluvčí s tím, že policisté by kvůli spolehlivému objasnění průběhu nehody potřebovali svědectví cestujících.

„Z tohoto důvodu žádáme cestující, kteří se stali svědky netradiční jízdy, aby se nám ozvali na linku 158 nebo na telefonní číslo 974 580 251,“ vyzvala Vilímková.

Reklama

Výběr článků

Načítám