Hlavní obsah

Muž se vydával za sázkaře a vylákal 68 miliónů. Dostal sedm let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Sedm let vězení uložil v pátek Krajský soud v Brně 27letému Radku Strmiskovi, který podle obžaloby obral lidi o 68 miliónů korun. Vydával se za sázkaře a ze zájemců o sázení vylákal peníze. Do vězení však muž nenastoupí, protože je na útěku.

Foto: Policie ČR

Radek Strmiska na fotografii z policejní datábaze

Článek

Rozsudek není pravomocný, obhajoba podala odvolání. Muži hrozilo až desetileté vězení. Pokud policie Strmisku najde, odpyká si trest ve věznici s ostrahou.

„Trest považujeme za přiměřený s ohledem na vysokou škodu, ale i na to, že stejná trestní sazba se vztahuje i na případy se škodou ve stovkách miliónů nebo miliard," řekl soudce Miloš Žďárský.

Strmiska musí nahradit škodu poškozeným. „Pan Strmiska si na základě provedených důkazů v minulosti přebral pod různými legendami peníze od 98 subjektů. Peníze mu předaly jako investice ke zhodnocení," uvedl soudce Miloš Žďárský.

Podle něj měl možná Strmiska v úmyslu peníze vracet. „Nelze ale očekávat, že peníze ze sázek budou dlouhodobě přinášet zisk, protože jde o okolnosti, které nelze předvídat. Musel vědět, že nebude mít z čeho peníze řádně a včas platit," dodal soudce.

Muž se dopouštěl trestné činnosti od srpna roku 2012 do února roku 2014. Strmiska však uprchl a policie po něm pátrá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám