Hlavní obsah

Pošťačku z Ostravy ovládla zvědavost. Zásilky schovávala a s rodinou otevírala

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Kam až může dojít špatná pracovní morálka, ukazuje případ 23leté ženy z Ostravy. Ta se nechala zaměstnat jako poštovní doručovatelka, ale přidělenou práci nezvládala. Proto zásilky shromažďovala na různých místech a později do nich i ze zvědavosti nahlížela. Za to si vysloužila trestní stíhání. O případu informovala ve čtvrtek mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Kriminalisté začali případ prověřovat na základě reklamací poškozených adresátů. Policie následně zjistila, že doručeno nebylo několik desítek zásilek.

„Nedoručené zásilky měla obviněná nejprve schovávat ve skříních, a když už se do prostoru nevešly, měla je uschovat v místě bydliště,“ uvedla mluvčí s tím, že žena zásilky tímto způsobem schovávala poměrně dlouhou dobu.

Nestíhala a také byla zvědavá

Tajemství si nenechala pro sebe a obsah zásilek si podle zjištění policie prohlížela spolu se svými rodinnými příslušníky. Některé věci ze zásilek použila pro svou potřebu nebo pro potřebu svých blízkých.

„Způsobená škoda na majetku a právech nebyla dosud specifikována. Žena se k protiprávnímu jednání doznala. Motivem mělo být nezvládnutí doručení množství zásilek a také zvídavost, co se v balíčcích nachází,“ dodala Holčáková.

Žena je obviněna z trestného činu porušování tajemství dopravovaných zpráv.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám