Hlavní obsah

Po 22 letech dopadli muže, který měl zmanipulovat televizní soutěž Bingo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po 22 letech byl dopaden v USA Pavel Fantyš, odsouzený za zmanipulování televizní hry Bingo. Uvedl to ve středu server Aktuálně.cz. Sedmičlenná skupina v čele s Fantyšem podle soudů získala v polovině 90. let za pomoci počítačového programu podvodem z Binga nejméně 27 miliónů korun. Fantyš uprchl do ciziny již koncem roku 1995, později byl odsouzen k pěti letům vězení. Soud nyní kauzu znovu projedná.

Foto: TV Nova

Televizní Bingo

Článek

Interpol dopadl Fantyše podle serveru koncem července ve Spojených státech. V srpnu byl pak převezen do Česka, kde hned požádal o nové projednání svého případu. „Městský soud v Praze usnesením z 12. září letošního roku návrhu obviněného vyhověl a zrušil uvedené odsuzující rozsudky,“ řekla serveru mluvčí soudu Markéta Puci.

Soudy se případem zabývaly skoro deset let a v roce 2006 vynesl pražský vrchní soud pravomocné rozsudky. Kvůli nynějšímu rozhodnutí městského soudu o novém projednání kauzy se ale podle Puci musí na Fantyše nyní pohlížet jako na obžalovaného, ne odsouzeného.

Fantyš podle dřívějších verdiktů upravil počítačový program na losování tiketů ve hře Bingo na televizi Nova. Místo náhodně tažených losů pak byly několikrát losovány tikety předem vybrané. Losy si Fantyš předem zakoupil a s pomocí sítě distributorů sháněl s příslibem provize fiktivní výherce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám