Hlavní obsah

Muže na Opavsku zavalila zeď, jeho stav je vážný

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlučín

Těžká zranění utrpěl ve čtvrtek dopoledne jednašedesátiletý muž poté, co se na něj v Hlučíně na Opavsku zřítila cihlová zeď. Po vyproštění musel být resuscitován.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

K vážnému úrazu došlo dopoledne před 10. hodinou. „Postižený po vyproštění nejevil žádné známky života,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Dodal, že posádky zdravotnické záchranné služby zahájily rozšířenou resuscitaci a postupně se jim podařilo činnost srdce pacienta obnovit.

„Muž utrpěl vícečetná poranění a jeho stav nadále zůstával kritický. Záchranáři muži zajistili dýchací cesty, připojili jej k přístrojem řízené ventilaci a po dalších opatřeních v rámci přednemocniční neodkladné péče jej transportovali na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava,“ popsal Humpl. Kvůli nestabilitě krevního oběhu přepravila pacienta do nemocnice sanitka.

Podle mluvčího fakultní nemocnice Tomáše Oborného je zdravotní stav zraněného i nadále velice vážný. „Pacient je v péči zdravotníků kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny,“ doplnil.

Reklama

Výběr článků

Načítám