Hlavní obsah

Muž na křižovatce vystoupil z auta a napadl jiného řidiče, hrozí mu dva roky vězení

Novinky, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Policie tento týden sdělila podezření z trestného činu výtržnictví sedmatřicetiletému muži z Prahy. Muž podle policie na konci května v Hradci Králové na křižovatce vystoupil z auta a několikrát kopl a udeřil třiašedesátiletého řidiče vedle stojícího vozidla. Informovala o tom ve čtvrtek mluvčí policie Iva Kormošová.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

K incidentu došlo na konci května na křižovatce ulic Kladská a Bratří Štefanů v Hradci Králové. Řidič vozu Seat Cordoba na křižovatce zastavil, po vystoupení z vozu několikrát kopl do dveří vedle stojícího Opelu Corsa a nakonec fyzicky napadl jeho třiašedesátiletého řidiče, který musel být následně lékařsky ošetřen.

„Napadení mělo předcházet nedorozumění při jízdě. Starší z řidičů uvedl, že při jízdě od Třebechovic pod Orebem směrem na Hradec Králové chtěl předjet před ním jedoucí osobní vozidlo, které znenadání začalo najíždět na středovou čáru a zrychlovalo a hned zase brzdilo, což mu bránilo v předjetí, a několikrát se to opakovalo,“ uvedla mluvčí.

Mladší řidič zase vypověděl, že řidič opelu jel nebezpečně a ohrožoval další účastníky silničního provozu.

Sedmatřicetiletému řidiči hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám