Hlavní obsah

Řidič v Plzni se s autem převrátil těsně před chodci. Strhl mě náklad, tvrdí

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

O velkém štěstí může mluvit řidič, který se v úterý po poledni převrátil s nákladním autem na jedné z nejrušnějších dopravních tepen v centru Plzně. Nehodu na křižovatce ulic Jízdecká a Přemyslova sám přežil bez újmy, stejně jako jeho manželka a roční dcera, které s ním cestovaly.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda nákladního vozu v PlzniVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Vozidlo zůstalo na boku v tramvajových kolejích těsně vedle přechodu pro chodce, kde v tu chvíli čekaly na semaforu desítky lidí. „Už jsem si myslel, že tam do nich vletím. Neměl jsem řízení pod kontrolou,“ řekl Právu na místě řidič.

Podle něj se vozidlo převrátilo krátce po rozjetí na křižovatce v prudké pravotočivé zatáčce.

„Najednou jsem cítil, jak se nakláním na bok. Zpočátku jsem si myslel, že na mě ze strany tlačí kamión. Později mi svědci řekli, že auto se začalo překlápět samo od sebe. Asi mě strhl náklad na korbě, který nebyl dostatečně zajištěný a nasunul se k jedné straně,“ pokračoval řidič.

V autě převážel palety s dřevěnými briketami. „Nakládali mi je v hobbymarketu, tomu patří i to auto, které jsem si k převozu pronajal,“ uzavřel řidič.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám