Hlavní obsah

Řidič při škole smyku na polygonu v Mostě dostal infarkt a sjel do jezírka

Novinky, ok, jap
Most

Obrovské štěstí měl řidič trénující jízdu na polygonu v Mostě. Při tréninku dostal infarkt a sjel do jezírka. Zachránila ho trojice policistů, která tam měla cvičení, a okamžitě ho resuscitovala. Událost se stala již před dvěma týdny, ve středu dostala trojice policistů za svou pohotovost vyznamenání.

Záchrana muže na mosteckém polygonuVideo: Novinky

 
Článek

Událost se stala před čtrnácti dny, když zhruba 60letý řidič i trojice pražských policistů ve stejný čas absolvovali polygonu školu smyku.

„Řidiče civilního auta postihla během tréninku náhlá zdravotní indispozice a se svým vozem prorazil zábrany a sjel do místního jezírka. Auto se hned začalo potápět. Trojice si nehody všimla a skočila do vody,“ popsala Novinkám mluvčí policejního prezidia Iveta Skupien.

Policisté neměli čas na sundání opasku a do vody skočili v „plné polní“. Pomáhal jim také další muž, který byl svědkem nehody. Nejprve rozbili okno, poněvadž auto bylo zamčené, ale nedařilo se jim dostat dovnitř. „Dva policisté proto vyzvedli kolegyni, aby se dostala přes okno dovnitř. Muže, který byl v bezvědomí, odpoutala a vytáhla. Následovala několikaminutová masáž srdce,“ vylíčila Skupien.

Muže se podařilo přivést k životu a záchranáři jej převezli do nemocnice, kde je stále hospitalizován. Podle Skupien stěžoval zásah kluzký povrch, který v jezírku na polygonu je.

Vedení policie trojici policistů za záchranu života ve středu na policejním prezidiu vyznamenalo za statečnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám